HONG KONG JUNLIN PACKAGING CO., LIMITED

Nieuws

Waarom manchetknopen een comeback maken
Tijd vrijgeven: 2020-07-28 15:46:43  Hits: 31

Meestal hebben mannen twee soorten manchetknopen: buitengewoon formele paren (meestal cirkels of rechthoeken, in sterling zilver of goud, die zijn doorgegeven van hun vaders of grootvaders) en meer gimmicky degenen die ze zijn gegeven als geschenken, die stylistisch de gamut van Darth Vader maskers of bakstenen van Lego om sets gegraveerd met " I^35;39;ik speel liever golf " of " Kale''''''''';39;n''''';39; sexy. "

Niet verrassend, de meeste jongens houden deze   boutons de manchette Dat is wat de Fransen decoratieve mouwen bevestigingen noemden toen ze voor het eerst in de 17e eeuw opdoken, begraven in de achterkant van hun lades.

In feite, zelfs moderne dandies ´8211; die onbevlekt geklede heren die met moeite hun banden aan hun shirts aan hun pocket pleinen “ desh8211; zijn zelden het opnemen van manchetknopen in hun ensembles deze dagen.

En wie kan het hen kwalijk nemen?Jokey en overdreven dressy pairs (om maar te zwijgen van de angst om eruit te zien als een pooier uit de jaren zeventig of, erger nog, Donald Trump) terzijde, het is jaren, zelfs decennia, sinds de meeste stijlen van manchetknopen lijken modieus.

Dit gaat zo veranderen.

Onlangs benoemde ontwerp- en creatieve regisseurs van Hardy Amies, Brioni en Ermenegildo Zegna hebben nieuw leven ingeblazen in die merken en35;39; klassieke mannen en \ૃ 39;s dragen, presenteren van lente 2014 collecties die gentleman details zoals kraagspelden, dassen en manchetknopen modern laten lijken.Aan het andere eind van het mannenspectrum, 39;s-mode spectrum, verkopen moderne ontwerpers zoals Hedi Slimane bij Saint Laurent en Sarah Burton bij Alexander McQueen nu slanke smokingshirts met Franse manchetten (Burton&_;39;s worden verkocht met edgy llskuerned manchetknopen).

Volgens de Londense juwelier Robert Tateossian, alias de koning van Cufflinks, is de markt klaar om te vertrekken. " In het begin van de jaren negentig, als je in een kledingzaak of warenhuis liep, zou je nooit een manchetknoop afdeling hebben gezien, " De voormalige Merrill Lynch investeringsbankier zei tijdens een recente tussenstop in Toronto om zijn nieuwe winkel te onthullen bij Harry Rosen in Yorkdale Shopping Centre. " Veel jongens zijn gestopt met dassen te dragen, maar ze willen er nog steeds gepolijst uitzien als ze een pak dragen.Hoe doe je dit?Je maakt je look af met een paar manchetknopen. "

Voor mannen die nieuw zijn aan bling-out manchetten, Tateossian suggereert een paar van zijn Zen Garden Squares, die retail voor $150 en zijn geïnspireerd door de patronen gevormd in de hand-raked zand van een Japanse tuin.

Voor geavanceerde smaken (en diepere zakken), manchetknopen uit zijn zeldzame stenen collectie zijn een andere optie.Deze handgemaakte, onedel van 8211; een soort stukken variëren in de prijs van $150 tot $16,200 en bevatten kostbare en semi-kostbare stenen zoals zwarte-gelaatste diamanten, Braziliaans pyriet, barokke parels uit de Zuid-zee en tourmaline, veel achtergelaten in de natuurlijke staat waarin ze werden gevonden.

De manchetknopen van de zeldzame stenen maken zeker een stoutmoedige uitspraak, maar om te voorkomen dat ze te opzichtig lijken, adviseert Tateossian ze te dragen met Franse manchetknopen die zijn bedoeld als #39;t te dik en zo dat slechts enkele centimeters manchetprikken uit de mouwen van een jas en_;39;39;s komen.

" De manchetknopen zijn die kleine details die een bepaalde flair tonen. " zegt Hooman Majd, een Iraanse server 8211; Amerikaanse journaliste die ook de invloedrijke mannen en \35;39;s-style blog House of Majd runt. " Hoewel ze niet langer de rigour zijn voor dagelijkse zakelijke kleding, [manchetknopen] hebben altijd een plaats gehad met de goed geklede man, " verklaart dat Majd, die zijn vader en ෧39;s glazuur-and-gold pair voor zwarte-das evenementen, de voorkeur geeft aan eenvoudige zijden knopen voor meer casual slijtage, omdat " zij^35;39;zijn goedkoop, komen in elke kleur en don&35;39;t zetten metaaldetectoren af. "

En terwijl mannen het kunnen doen,39;39;t fout gaan door het volgen van de leiding van zulke kleermakers zoals Cary Grant en Fred Astaire, die Majd zegt " droeg manchetknopen en droeg ze goed. " Soms is het een goed idee om meer van een individualistische, minder klassieke benadering te nemen om de afwerking van een outfit. " Mijn vriend Wayne Maser draagt paper clips als manchetknopen.Hoe is dat voor stijl? "


voorgaand: Manchetknopen dragen

volgende: 10 Jewelry Nieuws Verhalen die je...